MENIU
 • Coșul este gol!

Cele mai impresionante citate ale femeilor care au schimbat istoria

Posted by admin 25.11.2018 0 Comment(s)

In ultimii zeci de ani o multitudine de aspecte ale vietii sociale pentru femei s-au schimbat radical. Incepand cu dreptul la educatie si incheiand cu egalitatea de gen – toate acestea nu s-au intamplat peste noapte, iar multe femei au ales sa isi sacrifice vietile pentru o cauza mult mai mare. Ziua egalitatii de sanse a femeilor, sarbatorita la 26 august in SUA, comemoreaza cea de-a 19-a modificare a Constitutiei Statelor Unite, acordand femeilor dreptul de a vota. A fost certificata in 1920, desi a fost introdusa cu multi ani mai devreme, in 1878. Din 1972 fiecare presedinte a publicat cate o proclamare a Zilei egalitatii  femeilor. Datorita femeilor puternice din istorie am ajuns in acest punct in societatea noastra.

Pornind de la femeile samurai de la inceputul anilor 1800  pana la Stephanie Kwolej, care a inventat Kevlar (antiglont), da, o femeie a inventat asta! Aceasta lista a femeilor care au schimbat lumea pune cu siguranta in lumina reflectoarelor “sexul slab”. Fara unii dintre acesti pionieri, nu am mai fi fost atat de avansati in diverse domenii, medicale precum neuro-chirurgia, chimie si chiar programare.

 Urmariti aceasta lista a celor mai faimoase femei din istorie. Doamnelor si domnisoarelor, s-ar putea chiar sa fiti inspirate de aceste femei din istorie pentru a va atinge obiectivele, indiferent cat de imposibil ar parea acest lucru.

 1. Marie Curie a fost o fiziciana si chimista poloneza, renumita pentru munca depusa in domeniul radioactivitatii. Castigatoarea a doua premii Nobel. “Cand a fost descoperit radiul, nimeni nu stia ca se va dovedi util in spitale. Toata munca depusa a fost stiinta pura. Aceasta este o dovada ca munca stiintifica nu trebuie luata in considerare din punctul de vedere al utilitatii directe a  acesteia.”
 2. Kathrine Switzer a fost prima femeie care a condus maratonul din Boston (1967). Cand organizatorul Jock Semple a realizat ca o femeie participa la maraton, a incercat sa o impinga pentru a o face sa cada. “Cand merg acum la maratonul din Boston, am umerii uzi, femeile imi cad in brate plangand. Ele plang de bucurie pentru ca participarea mea la maraton le-a schimbat viata. Femeile simt ca pot face orice.”
 3. Margaret Heafield a fost Diviziei Inginerie Software pentru programul NASA Apollo Space (1969). “Privind inapoi, eram cei mai norocosi oameni din lume. Nu aveam de ales decat sa fim pionieri, nu ne permiteam sa fim incepatori.” 
 4. Valentina Tereshkova a prima femeie in spatiu  la bodul lui Vostok 6 (1963). “Odata ce ati fost in spatiu, veti aprecia cat de mic si fragil este Pamantul.”
 5. Amelia Earhart a fost primul aviator femeie care a zburat singura peste Oceanul Atlantic (1928). “Cel mai dificil lucru este decizia de a actiona, restul este doar tenacitate. Temerile sunt tigrii de hartie. Puteti face tot ce va hotarati sa faceti. Puteti actiona pentru a va schimba si controla viata.”
 6. Komako Kimura, o figura proeminenta a sufragetelor japoneze. A marsaluit pe 5th Avenue din New York, cerand dreptul de a vota (27 octombrie 1917).
 7. Elisa Leonida Zamfirescu (Romania), prima femeie inginer din lume.
 8. Sofia Ionescu-Ogrezeanu (Romania), prima femeie neurochirurg din lume. A lucrat 47 de ani in domeniu, efectuand toate procedurile cunoscute la acel moment.“Toata viata am fost numai pe fuga, nu stiu sa merg asa..”
 9. Nadia Comaneci (Romania), prima femeie care a obtinut un 10 perfect in gimnastica la Jocurile Olimpice de la Montreal in 1976. “Nu fug de o provocare pentru ca imi este teama. In schimb, alerg catre ea, pentru ca singura cale de a scapa de frica este sa calci frica in picioare.”
 10. Ana Aslan (Romania), este considerata a fi un pionier al gerontologiei si geriatriei. Ea a dezvoltat produsul anti-imbatranire Gerovital H3 (1952). “Sa fii vesnic tanar nu inseamna sa ai 20 de ani, inseamna sa fii optimist, sa te simti bine, sa ai un ideal in viata pentru care sa lupti si pe care sa il cuceresti!”
 11. Annette Kellerman a promovat dreptul femeilor de a purta un costum de baie dintr-o singura piesa (1907). Ea a fost arestata pentru indecenta.
 12. Sarmiza Bilcescu (Romania) a fost prima femeie europeana care a obtinut o licenta si un doctorat in drept, la Universitatea din Paris (1887).

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Leave a Comment