MENIU
  • Coșul este gol!

5 Moduri simple prin care ne dam seama daca un parfum este original sau nu

Posted by admin 23.11.2018 0 Comment(s)

Cu toii stim ca este foarte probabil sa gasesti parfumuri false in timp ce colindati pietele sau targurile. Majoritatea consumatorilor nu sunt constienti de faptul ca exista replici contrafacute extrem de sofisticate chiar si pe rafturile marilor magazine de parfumuri. A cumpara un parfum contrafacut nu numai ca va face sa va simtiti inselati si suparati, dar poate fi, de asemenea, daunator pentru sanantatea voastra. Cu toate acestea, exista mai multe semne care va vor ajuta sa depistati chiar si cele mai apropiate de realitate versiuni de parfumuri contrafacute.

 

1. Ambalajul:

Acesta este primul element al parfumului pe care il observam. Este usor sa afli daca parfumul din pachet este contrafacut, in special, daca exista un cuvant gresit sau o greseala gramaticala in numele si descrierea parfumului. Este imposibil ca o faimoasa casa de parfumuri sa faca asemenea greseli. Aruncati o privire si asupra celofanului care imbraca cutia parfumului. Folia trebuie sa fie transparenta si sa adere strans la ambalajul de carton (daca este opac sau incretit, acest lucru trebuie sa va atraga atentia). Dar inainte de a sari la orice concluzii, ar trebui sa tineti cont de doua lucruri. In primul rand, exista sanse mari ca pachetul sa fie afectat din cauza transportului necorespunzator. Foarte adesea, comerciantii online de parfumerie utilizeaza servicii de curierat pentru a-si livra produsele in tara. Chiar daca nu se intampla des, curierul poate deteriora continutul prin manipularea pachetelor. De asemenea, trebuie sa fiti atenti la faptul ca exista o multime de parfumuri originale fara un ambalajul lor oficial. Acestea sunt testere, la fel de puternice ca orice fel de parfum original. Sinfura diferenta este lipsa ambalajului. Tineti cont de faptul ca un tester este mai potrivit pentru uz personal, decat ca un cadou.

 

2. Sticla

Ar trebui sa va asigurati ca ati gasit si originea parfumul – este in partea de jos a sticlei “Made in..”. In ciuda faptului ca ati putea da peste un parfum fals, a carui sticla are trecuta si originea parfumului, exista si alte indicii care sa va ajute daca este original sau contrafacut. Calitatea sticlei ar trebui sa fie impecabila – suprafata sa fie neteda, fara bule in sticla, inscriptiile ar trebui sa fie precise, nu ar trebui sa existe pete sau logo-ul sa aiba defecte. Capacul trebuie sa ramana fixat bine pe sticla si sa nu cada daca tineti sticla cu capul in jos.

 

3. Continutul (parfumul)

Parfumul din sticla trebuie sa fie absolut transparent (fara sedimente sau diferente de nuante). Nu trebuie sa fie tulbure sau sa aibe particule in lichidul de la baza sticlei. Dupa cum stiti, aroma unui parfum original este multistrat si contine note de varf, mijloc si note de baza. Intr-un parfum fals nu veti gasi aceasta compozitie multi-strat. In cel mai bun caz, parfumul fals va va aminti vag de cel original, dar in cele mai multe cazuri, cele doua nu au nimic in comun. Nu ar trebuie sa pulverizati parfumul direct pe piele daca aveti indoieli ca nu este original, deoarece nu stiti ce fel de substante chimice sunt in compozitia sa si daca acestea sunt sau nu inofensive pentru oameni.

 

4. Codurile de bare

Multi oameni cred ca, codul de bare indica faptul daca un parfum este original sau nu. De fapt, ar trebui sa luam on considerare ca este mult mai suor sa creezi un cod de bare cu un program grafic, decat sa realizezi sticla,design-ul pachetului si lichidul din interior. Codul de bare de pe ambalaj arata unde si cand se produce parfumul si este important sa stim ca acelasi parfum poate fi produs in locuri diferite si poate avea coduri de bare diferite. Parfumurile facute in Franta au coduri de bare care incep cu 30-37, cele din Anglia incep cu 50, cele germane cu 400-400, spaniole cu 85, italienesti cu 80-83, iar cele din SUA si CANADA incep cu 00-09.

 

5. Decodarea

Decodarea unu parfum reprezinta stergerea informatiilor care indica locul in care parfumul urmeaza sa fie vandut, numarul lotului este sters si de obicei exista o eticheta cu tara de origine a parfumului. De exemplu, daca un anumit parfum este destinat Indiei, pretul sau ar fi mul mai mic fata de un parfum destinat Europei. Deci, daca un distribuitor indian il vinde unui distribuitor european. Sansa ca un astfel de parfum “decodat” sa fie un fals este aproape de zero, deoarece decodarea parfumului unui produs fals nu are niciun sens.

Sfatul cel mai importat este sa fiti atenti atunci cand alegeti un parfum si daca faceti cumparaturi online, alegeti intotdeauna un magazin online legitim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment