MENIU
  • Coșul este gol!

Ghid cumpărături Black Friday - ești prudent sau doar mai atent?

Posted by admin 12.11.2020 0 Comment(s)

Black Friday este unul dintre subiectele de discuție din ultimele zile și va persista cel puțin pentru încă o săptămână. Oricât de multă experiență am avea din anii anteriori, parcă tot mai mulți nu se pot abține sau cumpăta când vine vorba de shopping. Indiferent de poziția pe care o avem, statutul marital sau industria în care activăm, Black Friday-ul este o sărbătoare a reducerilor pentru toți.

Însă, este important să se cunoască și capcanele care se pot ivi. Din întreaga paletă de reduceri, se pot strecura și cele fictive, astfel recomandarea noastră este ca atenția să fie prioritară, iar apoi dorința arzătoare de a avea produsul pe care l-ai ochit.

Înainte de a te grăbi să cumperi este bine să cercetezi piața, să analizezi prețurile inițiale, dinainte de reduceri cu ceva timp înainte. Multe magazine pot crește prețurile pentru a le aduce la valoarea lor inițială de Black Friday. De asemenea, nu este recomandat să achiziționăm produse din primul magazin offline sau online pe care vedem aplicate reducerile de preț. În prezent, piața este plină de opțiuni în materie de vânzări, fie că ne referim la electrocasnice, haine, cosmetice sau articole de îngrijire personală. Putem căuta în mai multe locuri și în final să ne asigurăm că am cumpărat produsul dorit la prețul corect.

Pentru a fi mai precauți, în vremea pandemiei, putem opta pentru shopping-ul online. Din nou, trebuie să acordăm și de această dată atenție sporită, să verificăm prețurile de mai multe ori și să putem lua decizii bune când adăugăm produsul în coș și finalizăm cumpărăturile. Un alt subiect de luat în seamă când dezbatem subiectul reducerilor este reprezentat de haine. Fie că avem nevoie de pijamale, haine de stat în casă, compleuri sau accesorii, acum este perioada potrivită pentru a le alege pe cele la prețuri avantajoase.

De asemenea și aici sunt câteva întrebări asupra cărora putem reflecta:

  1. Ce procent din achizițiile făcute de Black Friday reprezintă nevoi reale și câte sunt doar capricii sau sunt făcute doar pentru că sunt reduceri? Știm deja că multe achiziții din această perioadă sunt doar mofturi și nu nevoi reale, nu te lăsa păcălit, cumpără doar strictul necesar pentru tine și cei dragi.

  1. Cumpărăm pentru că și ceilalți cumpără sau pentru că e decizia noastră? De multe ori tindem să fim influențați de prieteni sau de cei cu care petrecem mai mult timp. Adesea facem cumpărături de la un anumit brand doar pentru că cei din anturaj fac întocmai. Gândește-te la ceea ce îți place și ia decizia pentru tine!
  2. De câte ori am cumpărat din instinct? Nu îți place neapărat un produs, însă observi că are preț redus, ce faci în situația de față, te grăbești să-l cumperi, nu-i așa? Poate ar fi mai bine să devii mai precaut/ă anul acesta.

  1. Ce cumpăr cu adevărat - prețul sau produsul? Vezi articolul tău vestimentar preferat și știi că e Black Friday - mai ții cont de prețul afișat sau îl cumperi pentru că îți place prea mult; tu după ce crezi că este potrivit să te ghidezi - după suflet sau după rațiune?

În încheiere, ghidul pentru Black Friday este pregătit, iar de fiecare dată când ești în dubii, îl poți consulta. Alege să faci achiziții înțelepte oricât de mult ți-ar plăcea hainele pe care le vezi sau electrocasnicele ce parcă îți ies în cale.

Tu cum ești de Black Friday - prudent sau doar mai atent?

Leave a Comment